Ακροβόλι restaurant-oyster bar


Ακροβόλι restaurant-oyster bar

Πριν φτάσουμε στη Βούλα δεν ήξερα τι ακριβώς είναι ένα ακροβόλι, ήξερα μόνο που έχει κάποια σχέση με τις πετονιές και το ψάρεμα. Γνώριζα, βέβαια, τον Ξενοφώντα Κατσίμαγκλη, τον σεφ και κατά το ήμισυ ιδιοκτήτη του ολοκαίνουργιου αυτού εστιατορίου στη Βούλα, καθώς τον executive σεφ του, τον Μίλτο Γιάννου. Είναι παλιοί και προσφιλείς μου γνώριμοι από τις κουζίνες του Θαλασσινού, στις Τζιτζιφιές.

Μόλις με πληροφόρησαν πως ακροβόλι λένε το μολυβένιο βαρίδι της πετονιάς μου είχα πια το χρόνο να περιεργαστώ τον καλαίσθητο χώρο, ενώ έπινα ένα ποτήρι κρασί και περίμενα να μας ανοίξουν τα πρώτα στρείδια και τα κυδώνια, που έμελλε να με αποσπάσουν και πάλι από το ντεκόρ. Οι τοίχοι, όπου δεν είναι εμφανείς οι πέτρες του κτιρίου, είναι βαμμένοι σε ένα μπλε-οινοπνευματί του πελάγους, που δένει όμορφα με το ξύλο και κοντράρεται, σε ναυτικό στιλ, με τα λευκά φωτιστικά κι ιδίως με μια αφαιρετική λευκή «μέδουσα» που κρέμεται πάνω από μια ροτόντα στο βάθος.

Καθίσαμε στην μπάρα -γιατί το βράδυ που πήγαμε δεν υπήρχε ούτε ένα τραπέζι, αλλά δεν το μετανιώσαμε. Για αυτές τις θέσεις υπάρχει ένα διαφορετικό μενού, του μπαρ, πιο εστιασμένο στα όστρακα, στα σεβίτσε, στα ταρτάρ και στους άλλους θαλασσινούς μεζέδες, που το διαφοροποιούν από τα πιο «φαγητένια» πιάτα του εστιατορίου. Πρόκειται για ένα μικρό κατάλογο που δεν συμπεριλαμβάνει τα ψάρια -σε κλασικές και πιο μοντέρνες συνταγές- ούτε προτείνει τα ζυμαρικά και τα ριζότι, του κυρίως καταλόγου, αλλά αποτελεί σοβαρή αιτία για να σταματήσεις στο Ακροβόλι έστω και για ένα ούζο ή ένα τσίπουρο. Στην αρχή ανησύχησα μήπως θα χρειαζόταν να σας ομολογήσω πως μετά το ταρτάρ ροφού, τα χτένια γκρατινέ και το σεβίτσε με τις γαρίδες, βάλαμε τα μέσα και δοκιμάσαμε ένα θαλασσινό ριζότο κι ένα νοστιμότατο τραχανά-το λες και τραχανότο-θαλασσινών. Μετά παρηγορήθηκα, όμως, γιατί πληροφορήθηκα, πως ο μικρός κατάλογος του μπαρ δεν είναι περιοριστικός, όλοι μπορούν να παραγγείλουν κι από πιάτα του εστιατορίου.

Περισσότερες λεπτομερείς πληροφορίες θα σας δώσω όταν επανέλθω στο θέμα, καθώς το Ακροβόλι δεν έχει ούτε μήνα που άνοιξε και χρειάζεται χρόνο για να βρει τους κανονικούς του ρυθμούς. Ελπίζω να μου επιτρέψει ο καιρός να χαρώ και την εσωτερική αυλίτσα. Σημειώνω ότι πέρα από το φαγητό, εδώ εκτίμησα το σέρβις και την κάβα του.

Info: Ποσειδώνος 14 Βούλα, τηλ.2108990152, www.akrovoli.gr

Πηγή: fnl-guide.com

Categories